Információk a 35. balassagyarmati „Zene határok nélkül” nemzetközi muzsikustáborról

2022. július 20-31. között harmincötödször rendezzük meg a balassagyarmati „Zene határok nélkül” nemzetközi muzsikustábort és zenei fesztivált.

Oktatás: Július 20. az általános érkezés napja, s az EAR együttes 19 órakor kezdődő hangversenyével kezdődik a program. (A hangversenyt követően a huszonegyedikétől oktatók előzetes megbeszélést tartanak a Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskolában – 2660 Balassagyarmat, Óváros tér 11., a kurzusok , s a legtöbb hangverseny helyszíne. A zongora tanszak hallgatói előzetesen megkapják az első öt nap órabeosztását. A zongora foglalkozásokforgó rendszerben történnek, valamennyi hallgató kap órát Eckhardt Gábortól, Fenyő Gusztávtól és Kiss Pétertől is. A délutáni órákban beosztás szerint zongora gyakorlási lehetőség lesz, míg az esti órákban „szabad sávban” tetszés szerint választhatók a szabad zongorás termek. Gyakorlási lehetőség valamennyi teremben, minden hangszeresnek reggel 8 órától 21- óráig van.)

Július 21-én órarend szerint kezdődik az oktatás, és ez naponta hasonlóan történik, délután és este gyakorlási lehetőség és hangversenyek.

A kurzusok tanárai:

Fuvola- Matuz István, Kanyó András

Klarinét- Klenyán Csaba

Hegedű – Perényi Eszter, Banda Ádám

Gordonka – Varga István

Magánének – Tokody Ilona, Muskát András

Zongora – Eckhardt Gábor, Fenyő Gusztáv,  Kiss Péter,

Kamarazene – Kiss Péter, Csillag Péter

Kórus – Ember Csaba (2022-ben a program: Gabriel Faure: Cantique de Jean Racine, Opus 11.], kottát és segédanyagot a tanuláshoz előzetesen küldünk, a kurzus ideje alatt három próba és főpróba lesz, a mű orgonás változatát adjuk elő francia nyelven, a kiejtést előzetesen fonetikusan írt magyar szöveg segíti, a helyszínen francia anyanyelvi segítséget is adunk.)

Szállás: Középiskolás korosztálynak elsősorban a Madách Imre Kollégiumot ajánljuk.  Négyágyas szoba igényelhető (bérelhető), melynek ára éjszakánként 17600,. Ft – azaz 4400.- Ft/fő /éj, de csak teljes szobákat tudunk a tankerülettől igényelni, így, akik kevesebben szeretnének egy szobában lakni, kénytelenek többet fizetni. Az elhelyezésnél figyelembe vesszük a kéréseket, hogy kik szeretnének azonos szobában lakni.

A középiskolás korosztály hagyományos kollégiumi életet él. Esti jelenlét ellenőrzése mellett külön nappali felügyelet nincs, de ügyeletes pedagógus mindig elérhető. A felsőoktatásban tanulóknak elsősorban a Szabó József Tanulmányi Házat ajánljuk. 

Étkezés: reggeli szervezés alatt, ebéd – ára még fenntartói döntésre vár, várhatóan 1000.- Ft/ étkezés alatt lesz. Valamennyi étkezés rendeléstől függ, nem kötelező igénybe venni, az étkezés egyénileg is megoldható.

ELŐADÓI VERSENY WEINER LEÓ MŰVEIBŐL ÉS KORTÁRS MAGYAR SZERZŐK MŰVEIBŐL.

A verseny résztvevői pénzdíjazásban és tárgyjutalomban részesülhetnek. A verseny első díja bruttó egyszázezer forint.

ÖSZTÖNDÍJ

Kérelemre várhatóan 5-7 fő a Fischer Iván Alapítvány támogatásában részesülhet. A kérelmet – rövid szakmai életrajz és indokolás csatolásával 2022. június 10-ig, e-mailben beérkezően kell megküldeni az embercsaba49@gmail.com email címre, a levél tárgya muzsikustábor2022 ösztöndíj kérelem. Döntés június 20-ra várható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.